Realdanias Underværker støtter Busbjerg Spillene

Proces Arkitekter er valgt som rådgiver til nytænkning af det naturskønne område Busbjerg, hvor der hvert år afholdes Busbjerg Spillene.

Realdanias kampagne Underværker støtter projektet, hvor frivillige ildsjæle vil nytænke området omkring Busbjerg ved at etablere et amfiteater med en permanent delvist overdækket scene samt en bygning til øvelokaler og omklædningsfaciliteter og en bygning til café med anretterkøkken til gavn for lokalbefolkning og kulturliv.

Ved Ulstrup ligger det naturskønne område Busbjerg, hvor den 92 meter høje bakke blev skabt i Istiden, da isen fjernede landskabet omkring bakken. Området har været fredet siden 1953 og ejes af Busbjerg Gudenådalens Hjemstavnsforening, som er med til at passe på området. Busbjerg Gudenådalens Hjemstavnsforening har eksisteret siden 1945 og har afholdt sommerspil siden 1946. Busbjerg Spillene er Danmarks næstældste friluftsspil. Til de årlige sommerspil har foreningen 4.000 – 5.000 publikummer.

Projektet omfatter udarbejdelse af prospekt til anvendelse af godkendelse hos forskellige myndigheder samt ansøgning hos øvrige fonde.

Med det nye samlingssted får ikke bare Busbjerg Spillene, men også kulturinstitutioner og lokalbefolkningen smukke, naturskønne rammer.