Profil / Hvem er vi?

Proces Arkitekter er ejet af Pernille Klemmetsby og Mark Lund Andersen, der har arbejdet mere end 10 år sammen i anden rådgivende virksomhed. Pernille er uddannet arkitekt i 2002 med speciale i restaurering af bevaringsværdige bygninger, og Mark er uddannet bygningskonstruktør i 2007 med speciale i brandforhold. Pernille og Mark har løst adskillige opgaver sammen for kommuner, private virksomheder, boligejere og selvejende institutioner. 

Proces Arkitekters mål er at give værdi og tryghed til processen, hvad enten den drejer sig om en tagudskiftning eller en mental ombygning.

Vi er både stærke i de tidlige faser af projekterne, hvor analyse, strategi, metode og skitsering foretages og i realiseringsfasen. I realiseringsfasen er vores omfattende erfaring med projektering, projektledelse, projekteringsledelse og byggeledelse garant for, at projekterne kommer trygt i mål. Vores forskellige kompetencer er vores styrke, og fusionen af kompetencerne er det, der giver jer værdi.

  • Vi stiller spørgsmål. Mange af dem
  • Vi får dig til at tænke ud af boksen
  • Vi udfordrer dig
  • Vi analyserer
  • Vi tænker
  • Vi programmerer bygninger
  • Vi faciliterer workshops
  • Vi optimerer arealer med space management
  • Vi tegner
  • Vi beregner
  • Vi planlægger
  • Vi leder processer og projekter og mennesker
  • Vi projekterer
  • Vi er certificerede brandrådgivere til klasse 2
  • Vi udfører byggeledelse
  • Vi fører tilsyn
  • Vi sørger for afleveringsforretningen

Bæredygtighed

”Bæredygtig udvikling er en udvikling, som opfylder den nuværende
generations behov uden at kompromittere fremtidige generationers
muligheder for at opfylde deres behov og at vælge deres livsstil”
– rapport fra Brundtland-kommissionen 1987

Proces Arkitekter er en del af en samfundsmæssig værdikæde, og det vælger vi at tage et medansvar for.

Bæredygtig arkitektur er for os arkitektur, der er brugbar, holdbar og smuk til glæde for brugerne. For jo længere byggeriet bruges, jo mere bæredygtigt bliver det. Holdbarheden kommer med valg af sunde og robuste materialer med en lang levetid, men holdbarheden kommer også med bygninger, der er åbne for forandringer, så kommende generationer af brugere også kan sætte sit præg. Vi er eksperter i ombygning, arealoptimering, modernisering og konvertering af eksisterende bygninger, for det mest bæredygtige byggeri er jo det, der ikke bliver bygget.

Vi går ind i partnerskaber med andre rådgivere, der har andre kompetencer end os for at skabe gode og bæredygtige løsninger. Og for os er brugerne hverdagseksperter, som vi altid inddrager for at skabe de mest bæredygtige løsninger.  

Regenerativ arkitektur

Bæredygtigt byggeri handler om ikke at gøre skade på planeten. Regenerativt byggeri handler om at bygge på måder, der giver positivt tilbage til planeten. Regenerativt byggeri handler derfor om, at bygninger ikke kun skal være bæredygtige i den klassiske forstand, som handler om at reducere de negative effekter. Byggeri skal i stedet bidrage positivt til at genoprette omkringliggende økosystemer, og her skal både klima, miljø, natur, økonomi og menneskelig trivsel tænkes ind.

Vi kan blive meget bedre til at passe på vores eksisterende bygninger, renovere og transformere dem, så vi har mindre behov for at bygge nyt. I den proces ser vi hver enkelt bygning som sin egen materialebank, der kan levere materialer til renoveringen.  Regenerativt byggeri kan ideelt set genskabe sig selv uden at forbruge yderligere ressourcer som et lukket kredsløb.

Vi ønsker at bidrage til denne udvikling mod en regenerativ tilgang til det byggede miljø.

CSR-POLITIK

Vi arbejder kontinuerligt for at forbedre medarbejderforhold og arbejdsmiljø internt i virksomheden. Dialog, vidensdeling og samskabelse er en selvfølgelig del af vores arbejdsmetode. Vi inddrager hinanden i virksomheden og prioriterer ugentlige møder, hvor vi informerer hinanden og deler vores viden samt mobiliserer de rigtige ressourcer. Vi udnytter vores forskellige fagligheder, for at tænke på tværs og skabe både mere helstøbte og mere innovative løsninger.

Som en del af vores kvalitetssikring vægtes den lærende vidensdeling og erfaringsudveksling.

Vi prioriterer efteruddannelse meget højt, så vi har de fleste relevante færdigheder in house lige fra IKT-ledelse, procesledelse, projekteringsledelse, bæredygtighedsrådgivning til brandrådgivning, BIM, LCA og BE18 med mere. Vi er ved at uddanne os til henholdsvis certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri og certificeret bæredygtighedsleder.

Hos Proces Arkitekter er der fleksibilitet i forhold til hjemmearbejde med en høj grad af tillid og frihed. Den årlige MUsamtale tager også højde for arbejdsmiljøforholdene, og vi prioriterer en årlig studietur, hvor vi hvert andet år tager udenlands. Alt dette har det primære mål at skabe trivsel for vores medarbejdere.