kornbakke alle

Børnehuset Troldeskoven i Aarhus

Proces Arkitekter har for Aarhus Kommune etableret en daginstitution i de tidligere SFO-lokaler på Kornbakke Alle 56 med 3 grupperum. Institutionen skal først kunne anvendes som vuggestue for at indfri behovet for vuggestuepladser, men institutionen skal fremtidssikres for eventuel senere anvendelse som børnehave.

I bygningen findes allerede en daginstitution. Der etableres en forbindelse mellem den eksisterende og den nye institution gennem den eksisterende liggehal, så man kan fragte mad fra et udvidet produktionskøkken til den nye vuggestue. De to institutioner deler også et nyt møderum, der er placeret i den tidligere liggehal. Tilbygninger i form af en ny liggehal, en uopvarmet pavillon og 2 skure fremstår alle med træfacader, så tilbygningerne tilfører den eksisterende bygning varme, lethed og et harmonisk visuelt udtryk.

Visionen for den nye institution er, at man vil være sammen på tværs i hele dagtilbuddet såvel som i institutionen. Det nye værksted og motorikrum er derfor fælles for hele dagtilbuddet, hvor man kan booke sig ind. Motorikrum og værksted kan styrke overgangene mellem vuggestue og børnehave. Det er der man mødes på tværs og styrker fællesskabet.

Ydelse: Arkitekt- og landskabsrådgivning i totalrådgivning, skitsering, projektering, udbud og byggeledelse.
Omfang: 530 m2 ombygning og 43 m2 tilbygning
År: 2017
Bygherre: Aarhus Kommune
Tilknyttede rådgivere: Henry Berthelsen A/S