Vestergårdsskolen

Vestergårdsskolen – Makerspace og Håndværk og Design

Da Vestergårdsskolen skulle have lavet nye lokaler til Håndværk og Design valgte man at lave et samlet område med både Håndværk og Design og Makerspace. Visionen er, at dannelse og skabelse går hånd i hånd i et attraktivt ungdoms- og udskolingsmiljø, som kan understøtte elevernes tilegnelse af boglige og praktiske værktøjer som forberedelse til et bredt spektrum af ungdomsuddannelser.   

I et Makerspace er der plads til kreativitet og udvikling af nye samarbejder. Det er et kreativt og højteknologisk prototypeværksted med fokus på digitale teknologier som 3D printere og lasercutter. Med de forskellige værktøjer er det muligt at arbejde med entreprenørskab, design, formgivning og projektarbejde i mange fag og tværfaglige sammenhænge, der også rækker ud over skolens brugere.

Tankegangen bag både Makerspace og Håndværk og Design ligger tæt op ad hinanden, og både lokalerne til Håndværk og Design og Makerspace er indrettet efter principperne for RULL, som står for Rum til leg og læring. Principperne om fremtidssikrede læringsrum, der skal inspirere børn og unge til aktiv brug af deres kroppe og sanser, stimulere deres kreativitet og invitere til leg og læring har resulteret i en tilgang, hvor lokalerne indrettes med afsæt i funktionsmiljøer med en stærk kodning. 

Proces Arkitekter har stået for procesdesign, brugerinddragelsesproces med workshops, planlægning af studietur samt designet lokalerne til Håndværk og Design og Makerspace. Derudover har Proces Arkitekter varetaget projektering og byggeledelse på projektet.

Ydelse: Brugerinddragelse, skitsering, projektering, udbud og byggeledelse
Omfang: 450 mombygning
År:  2018 – 2019
Bygherre: Aarhus Kommune