Plejehjemmet Egely – hjemliggørelse

På Plejehjemmet Hestehavehusene har Proces Arkitekter udarbejdet indretningsprojekt med fokus på hjemliggørelse.

På Plejehjemmet Egely er man glad for at holde fest, og derfor skulle der være mulighed for at samle mange mennesker til festligt lag i det eksisterende aktivitetsrum, der også benyttes som træningsrum. De to funktioner bliver derfor adskilt af et nyt gardin, der fungerer som rumdeler. Nye borde og stole skaber en smuk og rolig ramme om festlighederne. Nye lamper skaber rum og stemning over bordene, og da de er monteret i en skinne, kan de flyttes efter skiftende indretninger.

Tre eksisterende dagligstuer har fået nye gulve, nyt inventar og ny farvesætning med henblik på at skabe overordnet sammenhæng men også for at differentiere rummene. Eksisterende spisestole er bevarede men er blevet lakerede og ompolstrede, så de passer til farveholdningen i den nye indretning.

Køkkenerne i dagligstuerne er udskiftet, så beboerne har bedre udsyn til aktiviteterne i køkkenerne, der er blevet mere åbne.

Trapperummene har fået nye lamper og bagvæggen er malet for at give rummet mere karakter.

Entréen byder velkommen med en fin opslagstavle og glastavle til opslag og pjecer, der informerer om aktiviteter på plejehjemmet.

Proces Arkitekter har udarbejdet indretningsplaner, malerplaner, gulvplaner og inventarudbud samt varetaget alle rådgivningsydelser i forbindelse med køkkenudskiftninger i dagligstuerne på plejehjemmet. Derudover har Proces Arkitekter varetaget fagtilsyn.

Ydelse: brugerinddragelse, indretningsforslag, inventarindkøb og fagtilsyn
Omfang: 250 mombygning og indretning
År:  2020-2021
Bygherre: Aarhus Kommune