Ny daginstitution i Randers C

Proces Arkitekter er bygherrerådgiver for Randers Kommune sammen med DK|2 bygherrerådgivning i forbindelse med en ny integreret musik- og motorikinstitution i Randers midtby. Opgaven udføres i totalentreprise.

Proces Arkitekter har varetaget brugerinddragelsesprocessen og udarbejdet det pædagogiske og arkitektoniske byggeprogram samt evalueret tilbuddene.

Projektet omfatter en til- og ombygning til eksisterende vuggestue Minimax. Minimax består i dag af 4 vuggestuegrupper med ca. 50 børn. Med til- og ombygningen kommer den fremtidige integrerede daginstitution til at rumme samlet 150 børn.

Den nye samlede institution indeholder 8 grupperum, funktionsrum, café/fællesrum, puslerum/ børnetoiletter, garderober, pædagogisk køkken og produktionskøkken, personalafsnit herunder kontor og mødefaciliteter mv. Hertil er institutionen disponeret med en velfungerende naturlegeplads med afsæt i de eksisterende rammer med shelter, bålsted, skure samt parkeringsarealer mv.

Der er et stort fokus på mulighederne for at inddrage musik, bevægelse og motorik både ude og inde som en del af hverdagen i daginstitutionen. Høgh og Sønberg er totalentreprenør med Rubow arkitekter og Stokvad som underrådgivere. Alle illustrationer er udarbejdet af Rubow arkitekter.

Ydelse: Procesrådgivning, brugerinddragelse, byggeprogrammering, evaluering
År: 2021-2023
Bygherre: Randers Kommune
Tilknyttede rådgivere: DK|2 bygherrerådgivning