Ny daginstitution i Hornslet

Proces Arkitekter er bygherrerådgiver for Syddjurs Kommune sammen med DK|2 bygherrerådgivning i forbindelse med en ny naturdaginstitution i Hornslet. Opgaven udføres i totalentreprise.

Proces Arkitekter har varetaget brugerinddragelsesprocessen og udarbejdet det pædagogiske og arkitektoniske byggeprogram.

Projektet omfatter en ny integreret daginstitution, som skal danne ramme for samlet 130 børn og 30 medarbejdere. Daginstitutionen aldersopdeles i vuggestueafsnit og børnehaveafsnit med programmerede funktionsrum.

Den nye daginstitution skal rumme grupperum til vuggestuebørn, funktionsrum, pædagogisk værksted, fællesrum/ hjerterummet, stillerum, puslerum/ børnetoiletter, garderober, børnekøkken og produktionskøkken, personalafsnit herunder kontor og mødefaciliteter mv. Hertil skal institutionen disponeres med en velfungerende naturlegeplads, med blandt andet krea- og træværksted, bålhytte, skure samt parkeringsarealer.

Der er et stort fokus på mulighederne for at inddrage udeliv og natur som en del af hverdagen i daginstitutionen. Naturperspektivet er derfor tydeligt i udformningen af daginstitutionen og de omgivende arealer. Vognsen er totalentreprenør med AART architects og Henry Berthelsen ingeniørfirma som underrådgivere. Alle illustrationer er udarbejdet af AART architects.

Ydelse: Procesrådgivning, brugerinddragelse, byggeprogrammering, evaluering
År: 2019-21
Bygherre: Syddjurs Kommune
Tilknyttede rådgivere: DK|2 bygherrerådgivning